Alacant: CONCENTRACIONES contra el acuerdo UE-Turquía sobre los refugiados

refugiados general 2A lo largo y ancho del estado español, hay convocadas para hoy, 16 de marzo, concentraciones contra el tratado entre la UE y Turquía sobre los refugiados que estenta gravemente a los derechos humanos, concretamente al derecho internacional de acogida a las personas refugiadas por motivos bélicos en sus países; y ha puesto en relieve la verdadera razón de ser de la UE, que no es otra que estar al servicio del gran capital y contra la soberanía de los Pueblos.

En República en Marcha nos adherimos a todas ellas y animamos a participar en estas movilizaciones, para conseguir hacer presión a la UE y sus gobiernos, para poner freno a esta barbarie con nuestra mayor arma, la UNIDAD y la MOVILIZACIÓN.

Es por ello que, junto con más organizaciones políticas, sindicales y sociales, acudirmenos juntas  esta tarde a las concentraciones convocadas en Alacant, Elx y Santa Pola.

ALACANT: 19:00h, Plaza La Muntanyeta.

ELX: 20:00h, Plaça de Baix.

SANTA POLA: 19:00h, Plaça Jaumne I.

 

MANIFEST UNITARI ALACANT

ALACANT, els drets humans no es negocien. NO A l’ACORD UE-TURQUIA

Quatre anys després del començament de la guerra a Síria, més de 3 milions de persones s’han convertit en refugiades, sobretot als països veïns com Líban, Jordània, l’Iraq i Turquia. A més, més de 6’5 milions de sirianes i sirians estan desplaçats dins del país.

En l’origen d’aquests conflictes terribles es barregen els interessos geoestratègics d’alguns països, amb els interessos econòmics de les grans corporacions; l’intent de superació de les crisis econòmiques dels països occidentals a través de polítiques desenvolupades tant per l’imperialisme de la UE com pel dels EUA que, defensant-se en maniobres de l’OTAN, cerquen afavorir els interessos econòmics dels monopolis a força de saquejos i guerres. El tràfic d’armes, a mans d’interessos occidentals, provoca i agreuja els conflictes.

El preacord adoptat el 7 de març pel Consell Europeu amb Turquia evidencia la insensibilitat absoluta de la UE i dels estats membres davant la crisi humanitària dels refugiats i de les refugiades que arrisquen la seua vida fugint de la guerra.

La UE, a més d’incomplir la legalitat internacional, eludeix la seua responsabilitat de donar resposta a les milers de persones refugiades que s’amunteguen en les seues fronteres mitjançant un acord amb Turquia per a deportar a aqueix país immigrants, econòmics i també demandants d’asil, que arriben a la UE a través d’aquest país, a canvi que els estats membres resituen el mateix nombre de persones refugiades assentades en territori turc.

La UE ha ordit un pla que vulnera la protecció especial que el dret internacional reconeix a demandants d’asil mitjançant la seua assimilació a immigrants econòmics i refugiats, considerats “il•legals”. S’expulsarà a Turquia milers de refugiats que han arribat a Europa per aquesta via.

La UE ha “comprat” les devolucions a Turquia per 3.000 milions d’euros pels costos de gestió i 3.000 milions addicionals en l’any 2018, sense cap mecanisme de control de la destinació del pressupost com si es tractara de mercaderies en lloc de persones; a més de l’eliminació del requisit de visat per a ciutadans i ciutadanes de Turquia a Europa a partir de juny de 2016 i l’agilitació de l’entrada de Turquia a la UE. S’ha obviat, curiosament, que el Govern d’Erdogan viola de forma reiterada drets fonamentals com la llibertat sindical, el dret laboral, la llibertat de premsa i d’expressió –com el cas recent del diari Zanan, proper a l’oposició al Govern turc—, el dret de manifestació, amb les últimes detencions de participants en les mobilitzacions amb motiu del 8 de Març, o l’extermini del poble kurd.

El sistema un-per-un (intercanvi de persones refugiades sirianes) no té sentit i és una violació del dret internacional i dels tractats de la UE.

Els signants coincidim que la UE no hauria de ni tan sols imaginar pagar a Turquia per mantenir les persones refugiades en campaments inhumans sense cap perspectiva, i no hauria d’haver-hi cap intercanvi entre el manteniment dels refugiats i refugiades fora d’Europa i l’acceleració de les negociacions d’adhesió a la UE.

Manifestem el nostre rebuig més absolut a la política de la UE i la complicitat dels seus estats membres davant la crisi humanitària que vivim a Europa.

Les treballadores i els treballadors, ciutadania d’Alacant no romandrem indiferents davant una situació gravíssima de violació de drets humans ni consentirem l’actitud indiferent i indolent del nostre Govern, sabem que un sistema d’organització social capitalista és l’origen i causa d’aquests atropellaments, espolis i violència organitzada contra la classe treballadora, les classes populars.

I EXIGIM:

1. Exigim al Govern espanyol el rebuig al principi d’acord amb Turquia en el pròxim Consell Europeu de 17 de març i als diferents ajuntaments l’aprovació de mocions de rebot a la política de la Unió Europea davant aquests conflictes.
2. Que de forma urgent la Unió Europea complisca la legalitat internacional en matèria de protecció de persones refugiades i la faça complir en els estats que la componen de manera que s’aculla les persones que arriben fugint de conflictes bèl•lics o situacions de violació de drets humans per a la qual cosa exigim vies segures i obertures de fronteres per a tota persona que fuja del seu lloc d’origen com a conseqüència d’un conflicte bèl•lic o per causes econòmiques, polítiques, socials o mediambientals.
3. Que es vaja a l’origen del problema i s’acabe amb els conflictes bèl•lics ja siga mitjançant la negociació o posant fi al tràfic d’armes i a la ingerència internacional i al saqueig i espoli dels pobles.
4. Que la UE suprimisca el blindatge exterior de les seues fronteres que impedeixen l’arribada de persones, moltes d’elles víctimes de violacions de drets humans.
5. Que hi haja un control efectiu del comerç d’armes i s’impose un embargament global d’armes tant a governs com a grups terroristes.
6. Que es reduïsca la despesa militar, s’inicie un procés de desmantellament d’estructures militars supranacionals com l’OTAN i s’augmente la inversió en necessitats socials i humanitàries, com ara combatre les conseqüències dramàtiques de la crisi capitalista, frenar la degradació mediambiental, promoure el comerç just, la solidaritat econòmica o la cooperació per al desenvolupament i la solidaritat dirigida per les societats civils organitzades en la destinació.

LA SOLIDARITAT ÉS LA TENDRESA DELS POBLES
NO A les GUERRES IMPERIALISTES
NO A la COMERCIALITZACIÓ DELS ÉSSERS HUMANS

CONVOCANTS: COOO l’Alacantí-les Marines; UGT Alacantí-Marines; STEPV; CGT; PCPV L´Alicantí; PODEMOS; PSPV; Guanyar Sant Vicent; Guanyar Alacant; Guanyar Cocentaina; Guanyar Alcoi; Esquerra Unida Alacant; Compromís; PCPE; República en Marcha (REM); EntrePobles; ATTAC l’Alacantí; Campanya No Al TTIP d’Alacant; MARCHA DE LA DIGNIDAD L’Alacantí; La Explanada, Asociación de Cantautores; HOAC Alicante; CÁRITAS Alicante; Centro Loyola Alicante; CVX Tiberiades; CVX Adonai Alicante; Ribonucleicos Teatro; Plataforma Feminista d’Alacant; Plataforma en Defensa de la Ley de Dependencia; Plataforma contra la Pobreza, la Exclusión y la Desigualdad Social en Alicante; Plataforma estatal en defensa del trabajo social; ASTI Alicante; Coordinadora Valenciana de Organizaciones No Gubernamentales para el Desarrollo y Unidad Territorial Alicante; Campaña POBREZA CERO; ; Aula de Formación y Debate Feminista; Colla Ecologista d’Alacant ? Ecologistes en Acció; Diversitat; Artegalia; CONFIN Confederación de Federaciones, Uniones y Asociaciones de Inmigrantes y nacionales; EMIDI Espacio Multicultural de Integración y Desarrollo Innovador; Grupo de Cooperación al Desarrollo del Colegio de Enfermería de Alicante; Círculo de Sanidad de Podemos Alacantí; Sociedad Benéfica Constante Alona
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s